Jednoduchý recept

Pečený datlový chlebíček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 47676

Ingredience

200 g Cukr moučkový
375 g Datle
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 892kJ
35% Sacharidy 126 g
24% Tuky 18 g
2% Sodík 45 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pečený datlový chlebíček postup přípravy receptu:

1

Datle vypeckujeme, zalijeme hrnkem vroucí vody a zakryté necháme odležet. Mezitím rozmícháme máslo s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku, kypřicí prášek a okapané datle.

2

Těsto přemístíme do vymazané formy na biskupský chlebíček, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme cca 45-60 minut. Po vychladnutí vyklopíme, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept