Jednoduchý recept

Hovězí maso se smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47678
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1 špetka Majoránka
1 hrst Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 745kJ
9% Sacharidy 32 g
46% Tuky 35 g
18% Sodík 365 mg
88% Bílkoviny 49 g

Hovězí maso se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Smetanu v misce metlou smícháme s moukou.

2

Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.

3

V rozehřáté pánvi necháme zesklovatět nakrájebnou slaninu a přendáme ji do misky. K vypečenému tuku přilijeme olej a na něm lehce osmahneme nakrájenou cibuli. Pak přidáme proužky masa a za stálého míchání opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, dáme zpět slaninu, přidáme nakrájený česnek a majoránku, vše podlijeme vínem. Zmírníme oheň a přikryté dusíme pomalu doměkka. Měkké maso vyjmeme z pánve a v misce dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

4

Do šťávy v pánvi za stálého míchání přilijeme smetanu s moukou a vaříme, až vznikne smetanově krémová, ale ne příliš hustá omáčka. Na servírovací talíře dáme porce masa, které omáčkou přelijeme.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept