Jednoduchý recept

Jihočeské žemlové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47681
Kategorie: Přílohy

Ingredience

50 g Anglická slanina
3 dl Mléko polotučné
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
5 g Tuk
4 ks Vejce slepičí
1 ks Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 169kJ
6% Sacharidy 23 g
19% Tuky 14 g
12% Sodík 246 mg
25% Bílkoviny 14 g

Jihočeské žemlové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Starší veku nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kousky.

2

V mléku rozšleháme vejce, přidáme petrželovou nakrájenou nať a nakrájenou slaninu, podle chuti osolíme a vše důkladně promícháme.

3

Nakrájenou veku v míse zalijeme připravenou směsí, promícháme a vytvarujeme do podoby knedlíků.

4

Plátěný ubrousek navlhčíme a lehce potřeme tukem, na něj položíme knedlíkovou šišku, zabalíme ji, převážeme pevnou nití a dáme do vařící vody na 25 až 30 minut.

5

Uvařené knedlíky krájíme na plátky hned po rozbalení ubrousku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept