Jihočeské žemlové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeské žemlové knedlíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47681 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
3 dl | Mléko polotučné |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
5 g | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 689,4mg |
---|---|
Cholesterol | 262,5mg |
Draslík | 116,0mg |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 287,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeské žemlové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Starší veku nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kousky. |
2 | V mléku rozšleháme vejce, přidáme petrželovou nakrájenou nať a nakrájenou slaninu, podle chuti osolíme a vše důkladně promícháme. |
3 | Nakrájenou veku v míse zalijeme připravenou směsí, promícháme a vytvarujeme do podoby knedlíků. |
4 | Plátěný ubrousek navlhčíme a lehce potřeme tukem, na něj položíme knedlíkovou šišku, zabalíme ji, převážeme pevnou nití a dáme do vařící vody na 25 až 30 minut. |
5 | Uvařené knedlíky krájíme na plátky hned po rozbalení ubrousku. |