Recept

Pečené lilky plněné rajčaty a cibulí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 47687

Ingredience

6 ks Lilek
2 kávová lžička Sůl
Smažená rajčatová směs
400 g Cibule
1 polévková lžíce Libeček
1,5 dl Olej olivový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata
150 g Sýr balkánský
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Sůl bylinková
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 766kJ
8% Sacharidy 28 g
50% Tuky 37 g
34% Sodík 678 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pečené lilky plněné rajčaty a cibulí postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, osušíme a částečně oloupeme tak, že oloupeme po celé délce jen několik proužků slupky. Lilky uprostřed nakrojíme, odložíme je do mísy a osolíme je. Necháme je "vypotit" 15 minut. Poté je opláchneme pod tekoucí vodou a vymačkáme z nich vodu.

2

V pánvi na rozpáleném oleji (1,5 dl) lilky krátce orestujeme z každé strany do zlatohněda. Vyjmeme je z pánve, rozkrojíme je v polovině a dužinu vydlabeme tak, že necháme asi 1 cm dužiny se slupkou neporušenou, abychom pak lilky mohli naplnit.

3

Polovinu omytých rajčat pokrájíme na kostičky. Druhou polovinu nakrájíme na měsíčky a odložíme je do mísy. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Nať petrželky a libečku omyjeme a drobně pokrájíme.

4

V pánvi na zbývajícím oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájená rajčata, promícháme s česnekem, solí (1 lžičky) a pepřem. Vše krátce osmažíme a promícháme s rozmačkanou dužinou lilků, bylinkami a sýrem pokrájeným na malé kostičky. Směsí naplníme lilky. Položíme je na plech vytřený 2 lžícemi slunečnicového oleje. Lilky pokryjeme měsíčky rajčat, ochutíme je čerstvě pomletým pepřem 4 barev, bylinkovou solí a dáme je do předem vyhřáté trouby zapéct. Přilijeme šťávu z pánve, která nám zůstala po rajčatech. Plech s lilky překryjeme alobalem a pečeme při 160°C přibližně 25-30 minut.

5

Lilky rozdělíme na talíře, polijeme je výpekem a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept