Květákový nákyp s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový nákyp s houbami
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4769 |
Ingredience
120 g | Houby čerstvé |
1 ks | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 555,7mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 49g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 489,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový nákyp s houbami postup přípravy receptu:
1 | Květák uvaříme v osolené vodě, rozdělíme na růžičky a dáme na vymazanou pánev. |
2 | Mléko a mouku smícháme na hustší kaši, přidáme žloutky a tuk, jemně pokrájené houby podušené na zelené petrželce a sníh. |
3 | Dobře promícháme a zalijeme květák. |
4 | Dáme do trouby a pečeme asi 30 minut. |