Jednoduchý recept

Hovězí perkelt s rajčaty a paprikou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47690
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1 dl Hovězí vývar základní
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
3 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 498kJ
3% Sacharidy 11 g
22% Tuky 17 g
11% Sodík 228 mg
76% Bílkoviny 43 g

Hovězí perkelt s rajčaty a paprikou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.

3

V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, posypeme paprikou, zamícháme a krátce smažíme. Pak k cibuli přidáme kostičky masa a prudce ho po všech stranách osmahneme. Když pustí šťávu, směs opepříme a osolíme, podlijeme vývarem a dusíme. V průběhu dušení občas zamícháme a podle potřeby podléváme.

4

Po 15 minutách dušení přidáme nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme přikryté poklicí doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept