Jednoduchý recept

Hovězí maso na víně se zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47693
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
750 g Hovězí maso zadní
1 dl Hovězí vývar základní
2 ks Kapie
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 dl Víno bílé
250 g Žampiony čerstvé
200 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 531kJ
2% Sacharidy 8 g
22% Tuky 17 g
12% Sodík 234 mg
78% Bílkoviny 44 g

Hovězí maso na víně se zelím postup přípravy receptu:

1

Zelí nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.

2

V misce metlou smícháme bílé víno a sójovou omáčku.

3

Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na krátké proužky, naklepeme, opepříme a osolíme.

4

V pánvi rozehřejeme olej a proužky masa na něm prudce opečeme ze všech stran. Když pustí šťávu, přisypeme nakrájené žampiony, zelí, česnek a kapie, poprášíme paprikou, promícháme a přikryté dusíme. Po 15 minutách dušení přilijeme víno, smíchané se sójovou omáčkou. V průběhu dušení občas zamícháme a v případě potřeby podléváme vývarem. Když maso a ostatní přísady zcela změknou, necháme vypéct za stálého míchání téměř všechnu šťávu.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept