Jednoduchý recept

Řecká baklava

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47696
Kategorie: Koláče

Ingredience

Ořechává náplň
1 ks Citrony
200 g Cukr moučkový
700 g Listové těsto
300 g Máslo čerstvé
500 g Ořechy vlašské
20 g Skořice mletá
Sirup
800 g Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
2 polévková lžíce Med včelí
1 ks Pomeranče
30 g Skořice mletá
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 332kJ
25% Sacharidy 91 g
65% Tuky 49 g
0% Sodík 3 mg
14% Bílkoviny 8 g

Řecká baklava postup přípravy receptu:

1

Náplň: Do misky vysypeme cukr, skořicí a pomleté ořechy, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou, vše dobře promícháme a rozdělíme na tři části. V pánvičce rozpustíme máslo, kterým vymažeme plech.

2

Sirup: Do kastrůlku dáme cukr, vodu, skořici, skořicový cukr, med, vymačkanou pomerančovou šťávu a na mírném ohni uvaříme hustější sirup.

3

Plech vyložíme prvním plátem listového těsta, potřeme ho rozpuštěným máslem, na které položíme první část náplně, na ni listové těsto, potřeme ho máslem a tak pokračujeme do skončení náplně a každý plát listového těsta potíráme máslem. Poslední vrchní plát těsta potřeme máslem, pokapeme vodou, nařízneme na tři díly po délce. Připravený plech s baklavou dáme do předehřáté trouby, kde ji pečeme při 200stupňové teplotě 150 minut.

4

Upečenou baklavu vytáhneme z trouby, přelijeme připraveným sirupem, necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce.

Poznámka

Baklava je hodně sladký koláč, který se peče nejvíce o velikonočních svátcích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
h.slatinska@seznam.cz
Řecká baklava
Dobrý den. Chystám se upéct baklavu a moc se mi líbí Váš recept. Jenom bych chtěla upozornit na jednu chybu. Baklava se určitě nepeče 150 minut, ale jen 15. smile S pozdravem Hanka

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept