Jednoduchý recept

Mexický hovězí guláš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47697
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
750 g Hovězí maso přední
1 dl Hovězí vývar základní
300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 hrst Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 312kJ
22% Sacharidy 80 g
34% Tuky 25 g
23% Sodík 465 mg
101% Bílkoviny 57 g

Mexický hovězí guláš postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa a prudce je za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak oheň zmírníme, stále mícháme a když maso pustí šťávu, opepříme a osolíme ho, přidáme rajčatový protlak a 5 minut přikryté dusíme pouze ve vlastní šťávě. Potom přilijeme vývar, promícháme a pokračujeme v dušení. Po 10 minutách zaprášíme moukou, důkladně promícháme, přisypeme dvě třetiny hrášku a dál dusíme, až je maso měkké.

3

V průběhu dušení v pánvi na zbylém oleji opražíme rýži, promícháme ji se zbylým hráškem, osolíme a zalijeme vodou tak, aby směs byla ponořená. Necháme chvíli vařit, pak přikryjeme a dusíme doměkka.

4

Na servírovací talíře dáme porce guláše a k nim kopečky uvařené rýže s hráškem. Poléváme vypečenou šťávou a maso posypeme nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept