Mexický hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexický hovězí guláš
Mexický hovězí guláš
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47697 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
1 dl | Hovězí vývar základní |
300 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 133,8mg |
Draslík | 822,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexický hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa a prudce je za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak oheň zmírníme, stále mícháme a když maso pustí šťávu, opepříme a osolíme ho, přidáme rajčatový protlak a 5 minut přikryté dusíme pouze ve vlastní šťávě. Potom přilijeme vývar, promícháme a pokračujeme v dušení. Po 10 minutách zaprášíme moukou, důkladně promícháme, přisypeme dvě třetiny hrášku a dál dusíme, až je maso měkké. |
3 | V průběhu dušení v pánvi na zbylém oleji opražíme rýži, promícháme ji se zbylým hráškem, osolíme a zalijeme vodou tak, aby směs byla ponořená. Necháme chvíli vařit, pak přikryjeme a dusíme doměkka. |
4 | Na servírovací talíře dáme porce guláše a k nim kopečky uvařené rýže s hráškem. Poléváme vypečenou šťávou a maso posypeme nastrouhaným sýrem. |