Recept

Jarní hrnec se smrži a olivami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 47698
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,8 dl Bujón houbový
4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
4 krajíc Chléb celozrnný žitný
4 ks Cibulka jarní
2 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej olivový
300 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
3 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,8 dl Sherry brandy
200 g Smrže čerstvé
1 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 573kJ
12% Sacharidy 45 g
23% Tuky 17 g
54% Sodík 1 g
14% Bílkoviny 8 g

Jarní hrnec se smrži a olivami postup přípravy receptu:

1

Čerstvé smrže očistíme, omyjeme a osušíme. Nakládané černé olivy scedíme a necháme okapat. Jarní cibulku a česnek očistíme, cibulku pokrájíme na kroužky, česnek drobně posekáme. Chilli papričku omyjeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

3 lžíce konzervovaných rajčat dáme do misky, ochutíme je 2 špetkami cukru, špetkou mořské soli, pepřem a rozmixujeme je na pyré.

3

V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm krátce (1-1.5 minuty) restujeme smrže. Přidáme k nim cibulku s česnekem, promícháme a restujeme asi 1-2 minuty. Přimícháme olivy, přidáme celou chilli papričku a smažíme 1 minutu. Přilijeme houbový bujón, Sherry brandy a pomalu vaříme asi 5 minut, než se nám odpaří tekutina. Přidáme rajčatové pyré, dochutíme solí, chilli vyjmeme, přimícháme petrželku a servírujeme.

4

Ke smržům s olivami podáváme žitný chléb.

Poznámka

Místo čerstvých smržů můžeme použít 50 g smržů sušených.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept