Jednoduchý recept

Datle pečené s jablky

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47699

Ingredience

1 ks Citrony
40 g Cukr skořicový
400 g Datle
400 g Jablka
250 g Jogurt bílý
100 g Med včelí
40 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
2 ks Pomeranče
40 g Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 220kJ
27% Sacharidy 98 g
24% Tuky 18 g
0% Sodík 4 mg
12% Bílkoviny 7 g

Datle pečené s jablky postup přípravy receptu:

1

Plech vymažeme máslem, troubu rozpálíme. Umytá jablka nakrájíme na tenké plátky a naskládáme na dno připraveného plechu. Na jablka naskládáme vypeckované a rozpůlené datle. Z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu, kterou polijeme jablka a datle. Pomerančovou a citrónovou kůru nastrouháme na jemném struhadle a posypeme ovoce na plechu. Nakonec vše posypeme skořicí a skořicovým cukrem.

2

Plech přikryjeme alobalem a vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 50 minut. Hotové ovoce musí být měkké a mají se spojit chuti společně.

3

Upečené datle a jablka vytáhneme z trouby, necháme 5 minut přiklopené. Ještě teplé rozdělíme podle porcí na dezertní talíře, na každou dáme lžíci jogurtu, na jogurt ořechy, přelijeme lžící medu a dezert podáváme.

Poznámka

Servírujeme jako teplý dezert. Porce můžeme ozdobit mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept