Recept

Vepřové plíčky na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové plíčky na smetaně 5 1
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 477
Kategorie: Maso

Ingredience

66,6 g Cibule
66,6 g Citrony
13,3 g Cukr krupice
3,3 g Divoké koření celé
33,3 g Hořčice
200 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Ocet kvasný lihový
200 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
66,6 g Tuk
500 g Vepřové plíce
500 g Vepřové srdce
1 l Voda pitná
120 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 023kJ
3% Sacharidy 12 g
18% Tuky 13 g
64% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g
Vepřové plíčky na smetaně
  • Vepřové plíčky na smetaně
  • 1
  • Vepřové plíčky na smetaně
  • 2
  • Vepřové plíčky na smetaně
  • 3
  • Vložit obrázek

Vepřové plíčky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Z vepřových plic vyřízneme jícny a vnitřní trubice.

2

Plíce a rozříznuté srdce máčíme ve studené vodě asi půl hodiny. Potom je důkladně vypereme ve vlažné vodě, vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme divoké koření, část oloupané cibule a za občasného promíchání vaříme pod poklicí doměkka.

3

Uvařené plíce a srdce vyjmeme, dáme do studené vody a po prochlazení zbavíme zbytků trubic. Srdce i plíce nakrájíme na tenké nudle.

4

V rozpuštěném tuku zpěníme očištěnou, na plátky nakrájenou zeleninu a zbylou cibuli, zaprášíme prosátou moukou a dorůžova osmažíme. Zeleninu potom zalijeme vývarem z plíček, přilijeme mléko, rozšleháme, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, cukr, ocet, hořčici a za občasného promíchání vaříme omáčku nejméně 20 minut.

5

Nakonec omáčku přecedíme na nakrájené plíčky a srdce, přisolíme ji, zjemníme smetanou a krátce povaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové plíčky na smetaně
Klasický recept z Receptur teplých pokrmů.Dávám palec nahoru, pro větší jedlíky doporučuji porci trochu navýšit. Zeleninu jsem vařila a bylo ji malinko více.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept