Hovězí plec s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plec s tuňákem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4770 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
360 g | Cibule |
1,7 kg | Hovězí plec |
0,5 polévková lžíce | Kapary sterilované |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuňák v oleji |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 164,9mg |
Draslík | 905,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 71,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí plec, Kapary sterilované, Ocet vinný, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tuňák v oleji, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plec s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme cibuli nakrájenou na plátky, řapíkatý celer nakrájený na kousky, několik lístků šalvěje a bobkové listy. Zalijeme olejem a na středním ohni 4-5min zpěníme. Poté vložíme maso a zprudka jej z každé strany cca 4min opečeme. Přidáme kapary, tuňáka, podlijeme octem, vínem a ochutíme solí. |
2 | Teplotu snížíme na minimum, zakryjeme a dusíme cca 2hodiny. |
3 | Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováváme teplé. |
4 | Ze šťávy vyjmeme koření a propasírujeme. Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité horkou omáčkou. |