Kuře na grilu s citrusovým ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na grilu s citrusovým ovocem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47700 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kuře |
1 dl | Olej slunečnicový |
Marináda | |
---|---|
1 dl | Citronová šťáva |
20 g | Cukr skořicový |
1 polévková lžíce | Med včelí |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 dl | Pomerančová šťáva |
1 dl | Šťáva z růžových grepů |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 375,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,1mg |
Vitamín E | 22,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej slunečnicový, Citronová šťáva, Med včelí, Muškátový oříšek, Pomerančová šťáva, Šťáva z růžových grepů, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na grilu s citrusovým ovocem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené kuře rozpůlíme na prsou. Obě kuřecí půlky položíme do vhodné kuchyňské nádoby. |
2 | Marináda: Do misky vlijeme ocet, přilijeme pomerančovou, citrónovou šťávu a šťávu z grepů. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, vsypeme skořicový cukr, med, podle chuti sůl, pepř. Všechny suroviny důkladně spolu smícháme. Hotovou marinádou zalijeme připravená kuřata. Nádobu přiklopíme a necháme minimálně 10 hodin v lednici marinovat. |
3 | Gril potřeme olejem, zahřejeme na střední teplotu, kuřecí půlky položíme na gril a za občasného obracení pečeme přibližně 10-15 minut, aby kuře dostalo nahnědlou a křupavou kůži. |
4 | Upečené půlky rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené kuře podáváme jako hlavní teplé jídlo na vyhřátém talíři. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.