Jednoduchý recept

Kuře na grilu s citrusovým ovocem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47700
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Kuře
1 dl Olej slunečnicový
Marináda
1 dl Citronová šťáva
20 g Cukr skořicový
1 polévková lžíce Med včelí
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Pomerančová šťáva
1 dl Šťáva z růžových grepů
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

86% Kalorie 1,699 kcal
Kilojoule 7 110kJ
12% Sacharidy 43 g
168% Tuky 126 g
37% Sodík 741 mg
168% Bílkoviny 95 g

Kuře na grilu s citrusovým ovocem postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené kuře rozpůlíme na prsou. Obě kuřecí půlky položíme do vhodné kuchyňské nádoby.

2

Marináda: Do misky vlijeme ocet, přilijeme pomerančovou, citrónovou šťávu a šťávu z grepů. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, vsypeme skořicový cukr, med, podle chuti sůl, pepř. Všechny suroviny důkladně spolu smícháme. Hotovou marinádou zalijeme připravená kuřata. Nádobu přiklopíme a necháme minimálně 10 hodin v lednici marinovat.

3

Gril potřeme olejem, zahřejeme na střední teplotu, kuřecí půlky položíme na gril a za občasného obracení pečeme přibližně 10-15 minut, aby kuře dostalo nahnědlou a křupavou kůži.

4

Upečené půlky rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Takto připravené kuře podáváme jako hlavní teplé jídlo na vyhřátém talíři. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept