Recept

Zálivka řecká (à la grecque) podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47701

Ingredience

5 ks Badyán
2 ks Bazalka
1 kávová lžička Koriandr celý
100 ml Ocet vinný
300 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 992kJ
3% Sacharidy 9 g
100% Tuky 75 g
10% Sodík 200 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zálivka řecká (à la grecque) podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

V rendlíku vyšleháme olivový olej s bílým vinným octem. Do směsi přidáme nasekanou snítku čerstvého tymiánu, několik snítek čerstvé bazalky, natrhaných na malé kousky, 25 semen koriandru, 5 badyánů, 2 rozpůlené oloupané stroužky česneku a mořskou sůl s čerstvě mletým pepřem, zahřejeme na 50 °C a odstavíme. Necháme asi 12 hodin odstát přikryté potravinářskou folií, potom přecedíme přes hustou látku. Před použitím zálivku prošleháme.

2

Zálivku nelze déle skladovat, protože obsahuje čerstvé bylinky.

3

Je vhodná na marinování zeleniny nebo vařených brambor.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept