Recept

Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47702

Ingredience

1 ks Estragon
100 ml Ocet vinný
300 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 803kJ
0% Sacharidy 1 g
100% Tuky 75 g
10% Sodík 196 mg
1% Bílkoviny 0 g

Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme vodu a dále již nešleháme. Přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, vložíme velkou snítku čerstvého estragonu, osolíme mořskou solí, čerstvě umletým pepřem opepříme a necháme přes noc ustát. Před použitím zálivku dobře protřepeme a na pokrm nanášíme opatrně lžící, aby se na povrchu vytvářely jemné perličky vody.

2

Vzduchotěsně uzavřená zálivka vydrží ve spíži téměř po neomezenou dobu.

3

Tato zálivka je vhodným doplňkem vařené nebo pošírované zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept