Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47702 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 ks | Estragon |
100 ml | Ocet vinný |
300 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 969,9mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 55,0mg |
Vláknina | 325,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme vodu a dále již nešleháme. Přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, vložíme velkou snítku čerstvého estragonu, osolíme mořskou solí, čerstvě umletým pepřem opepříme a necháme přes noc ustát. Před použitím zálivku dobře protřepeme a na pokrm nanášíme opatrně lžící, aby se na povrchu vytvářely jemné perličky vody. |
2 | Vzduchotěsně uzavřená zálivka vydrží ve spíži téměř po neomezenou dobu. |
3 | Tato zálivka je vhodným doplňkem vařené nebo pošírované zeleniny. |