Chilský hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chilský hovězí guláš
Chilský hovězí guláš
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47703 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 79,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 101,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chilský hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce osmahneme chilli koření, pak přidáme nakrájené maso a za stálého míchání ze všech stran opečeme. K opečenému masu přisypeme nakrájená kolečka cibule, posypeme mletou sladkou paprikou, promícháme a pečeme doměkka ve šťávě, kterou maso pustilo. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou je vařená rýže nebo smažené bramborové hranolky.