Jednoduchý recept

Vinaigrette s červenými paprikami podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47704

Ingredience

100 ml Ocet vinný
300 ml Olej olivový
2 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 827kJ
1% Sacharidy 2 g
100% Tuky 75 g
10% Sodík 196 mg
1% Bílkoviny 0 g

Vinaigrette s červenými paprikami podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Červené papriky zbavené semen pokrájíme na plátky a na 4 lžících olivového oleje je opékáme 4-5 minut. Když změknou, přidáme zbylý olej a ještě 2 minuty vše zahříváme. Po odstavení necháme vychladnout, přikryjeme a na dva dny dáme uležet. Olej pak slijeme do misky, přilijeme bílý vinný ocet, přidáme mořskou sůl, opepříme čerstvě mletým pepřem a vše ušleháme.

2

Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme.

3

Zálivka je příjemně růžová a dobře se hodí ke kuřeti a k rybám i jako základ jiných studených omáček.

Poznámka

V době určené na přípravu nejsou započítány dva dny, což je doba potřebná k „odležení“ zálivky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept