Vinaigrette s červenými paprikami podle Ramsaye - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinaigrette s červenými paprikami podle Ramsaye
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47704 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
100 ml | Ocet vinný |
300 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 76,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinaigrette s červenými paprikami podle Ramsaye postup přípravy receptu:
1 | Červené papriky zbavené semen pokrájíme na plátky a na 4 lžících olivového oleje je opékáme 4-5 minut. Když změknou, přidáme zbylý olej a ještě 2 minuty vše zahříváme. Po odstavení necháme vychladnout, přikryjeme a na dva dny dáme uležet. Olej pak slijeme do misky, přilijeme bílý vinný ocet, přidáme mořskou sůl, opepříme čerstvě mletým pepřem a vše ušleháme. |
2 | Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme. |
3 | Zálivka je příjemně růžová a dobře se hodí ke kuřeti a k rybám i jako základ jiných studených omáček. |
Poznámka
V době určené na přípravu nejsou započítány dva dny, což je doba potřebná k „odležení“ zálivky.