Jednoduchý recept

Debrecínský vepřový guláš

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47709
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 ks Cibule
1,5 dl Hovězí vývar základní
1 hrst Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
200 g Párky Debrecínské
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 709kJ
10% Sacharidy 34 g
86% Tuky 64 g
26% Sodík 529 mg
82% Bílkoviny 46 g

Debrecínský vepřový guláš postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách přidáme nakrájená rajčata, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.

3

V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu, směs promícháme a dál dusíme.

4

Slaninu v pánvi po mouce vyškvaříme, přidáme k ní kolečka párků, krátce osmažíme, přendáme k masu, promícháme a vše dusíme, dokud maso není zcela měkké.

Poznámka

Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept