Debrecínský vepřový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínský vepřový guláš
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47709 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
1,5 dl | Hovězí vývar základní |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
200 g | Párky Debrecínské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 141,6mg |
Draslík | 813,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 543,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Párky Debrecínské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Debrecínský vepřový guláš postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách přidáme nakrájená rajčata, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar. |
3 | V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu, směs promícháme a dál dusíme. |
4 | Slaninu v pánvi po mouce vyškvaříme, přidáme k ní kolečka párků, krátce osmažíme, přendáme k masu, promícháme a vše dusíme, dokud maso není zcela měkké. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo vařenou rýží.