Jednoduchý recept

Hovězí okurkový guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47711

Ingredience

2 ks Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1,5 dl Hovězí vývar základní
1 hrst Mouka pšeničná hladká
3 ks Okurky nakládané
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 017kJ
10% Sacharidy 37 g
23% Tuky 17 g
167% Sodík 3 g
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí okurkový guláš postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurky nakrájíme na malé kousky. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit.

3

Po 15 minutách přidáme nakrájené okurky, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.

4

V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu. Směs promícháme a necháme dusit, dokud maso není zcela měkké.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky nebo vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept