Jednoduchý recept

Dresink s olejem z lískových oříšků podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47713

Ingredience

50 ml Ocet Sherry
200 ml Olej olivový
100 ml Ořechový olej
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 386kJ
1% Sacharidy 4 g
80% Tuky 60 g
8% Sodík 161 mg
0% Bílkoviny 0 g

Dresink s olejem z lískových oříšků podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Červené polosladké víno svaříme na sirupovitou konzistenci a stěrkou setřeme do misky se zaobleným dnem.

2

Do sirupu pak všleháme sherry ocet, oříškový olej a nakonec olej olivový. Dresink podle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.

3

Tento dresink je výborným doplňkem pernaté zvěřiny, musí se ale spotřebovat v den přípravy.

4

Lískooříškový olej lze nahradit olejem ořechovým.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept