Jednoduchý recept

Balkánské grilované kuře

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47714
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Kuřecí prsa
Omáčka
3 stroužek Česnek
80 g Cukr třtinový
2 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Med včelí
4 dl Ocet vinný
2 dl Olej dýňový
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
4 dl Pyré rajčatové
2 dl Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 612kJ
8% Sacharidy 30 g
51% Tuky 38 g
26% Sodík 526 mg
65% Bílkoviny 37 g

Balkánské grilované kuře postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na středně velké kousky a necháme je zatím stranou.

2

Omáčka: Rajčatové pyré dáme do kastrůlku, přilijeme ocet, dýňový olej, worcesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, med a vše smícháme. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, vsypeme cukr, vmícháme hořčici a ještě jednou suroviny zamícháme.

3

Kastrůlek se surovinami položíme na sporák. Na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi tak 10 minut. Hotovou omáčku udržujeme teplou.

4

Gril potřeme olejem, nahřejeme na střední teplotu. Na gril naskládáme připravené kousky masa, opečeme z každé strany 4 minuty. Předpečené kousky masa z grilu přeložíme do misky s připravenou omáčkou. Na gril položíme pečící papír, který vidličkou propícháme. Maso vybereme z omáčky, poskládáme blízko sebe na horký gril vyloženým papírem. V pečení pokračujeme ještě přibližně 40 minut. Každých 10 minut maso sundáme z grilu, namočíme do omáčky a vrátíme zpátky na gril.

5

Měkké a křupavé maso rozporcujeme na talíře, přelijeme teplou omáčkou, která nám zůstala a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Takto připravená kuřecí prsa na grilu podáváme teplá. Vhodnou přílohou jsou brambory, ale také rýže. Ke každé porci přidáme čerstvou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept