Recept

Smažená zelenina ve vínovém těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 47717

Ingredience

300 g Brokolice
7,5 dl Bujón zlatý zeleninový
250 g Chřest zelený
200 g Kedlubna
300 g Květák
0,5 kávová lžička Sůl
2,5 dl Voda pitná
Rajčatový salát
1 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Ocet jablečný
3 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
3 polévková lžíce Sherry brandy
2 špetka Sůl mořská
0,5 polévková lžíce Zázvor celý
Vínové těstíčko
2 dl Minerální voda perlivá
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej Heliol jedlý
0,5 kávová lžička Pepř citronový
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,126 kcal
Kilojoule 4 712kJ
29% Sacharidy 105 g
78% Tuky 59 g
18% Sodík 369 mg
60% Bílkoviny 34 g

Smažená zelenina ve vínovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme pikantní rajčatový salát: rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme je na malé kostky. Zázvor oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Jarní očištěnou cibulku omyjeme a pokrájíme zešikma na kroužky. Malou chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na velmi tenké nudličky. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Z chemicky neošetřeného citronu omytou a osušenou kůru nakrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 1,5 cm. Všechnu připravenou zeleninu dáme do mísy, přidáme k ní jablečný ocet, Sherry brandy, sójovou omáčku, zeleninový bujón, mořskou sůl, citrónový pepř a vše promícháme. Salát odložíme do chladničky.

2

Zelenina: zelený chřest, brokolici, květák, kedlubnu očistíme a omyjeme. Z chřestu odřežeme asi 1/3 spodní části. Kedlubnu nakrájíme na plátky silné asi 8 mm. Růžičky brokolice a květáku rozdělíme tak, aby byl přibližně stejně velké. V hrnci přivedeme k varu asi 7,5 dl zeleninového bujónu s 2,5 dl vody. Jakmile se bujón začne vařit, vložíme do něj chřest a vaříme 1-2 minuty. Sítem jej vyjmeme a necháme okapat. Potom vložíme kedlubnu s brokolicí a květák. Pomalu vaříme 2 minuty, vyjmeme sítem a necháme okapat.

3

Připravíme těstíčko: do mísy dáme hladkou mouku, citrónový pepř, 4 žloutky, sůl, promícháme a přilijeme 2 dl minerální vody a 2 dl bílého vína. Těstíčko vymícháme dohladka.

4

V pánvi rozpálíme olej. Zeleninu omočíme v těstíčku a vkládáme do rozpáleného oleje, smažíme ji dozlatova přibližně 3-4 minuty. Usmaženou zeleninu odložíme na papírovou utěrku okapat.

5

Servírujeme ji horkou s rajčatovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept