Jednoduchý recept

Holandská omáčka s růžovým grapefruitem podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47721

Ingredience

1 ks Citrony
1 ks Grapefruity
6 ks Koriandr celý
150 ml Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 665kJ
14% Sacharidy 51 g
62% Tuky 46 g
17% Sodík 332 mg
32% Bílkoviny 18 g

Holandská omáčka s růžovým grapefruitem podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Z jednoho růžového grapefruitu ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu, dále pak vymačkáme šťávu z jednoho citronu a rozdrtíme 6 semen koriandru. Olivový olej mírně zahřejeme.

2

Misku s teplou vodou, žloutky a koriandrem zahříváme ve vroucí vodní lázni, směs šleháme, až žloutky zblednou. Misku odstavíme, směs šleháme ještě asi 3 minuty až mírně zchladne a za stálého šlehání velmi pomalu přiléváme olej.

3

Grapefruitovou šťávu s kůrou v rendlíku zahříváme při střední teplotě, až se odpaří na obsah asi třech lžic, vše pak všleháme do holandské omáčky. Podle chuti přisolíme mořskou solí.

4

Takto připravená omáčka je vhodná k rybám, zvláště k pstruhovitým a lososovitým. Musí se ihned spotřebovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept