Jednoduchý recept

Holandská omáčka s mátou podle Ramsaye

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 47723
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Koriandr celý
220 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Máta
2 kávová lžička Ocet vinný
1 špetka Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 009kJ
1% Sacharidy 2 g
69% Tuky 51 g
10% Sodík 208 mg
8% Bílkoviny 4 g

Holandská omáčka s mátou podle Ramsaye postup přípravy receptu:

1

Za nízké teploty přepustíme máslo, které přes hustší síto procedíme a uložíme do tepla. Nadrobno posekáme dvě lžičky mátových lístků, podrtíme koriandr a vymačkáme šťávu z jednoho citronu.

2

Misku s teplou vodou, žloutky a nadrceným koriandrem zahříváme ve vroucí vodní lázni, přidáme ocet a šleháme, až se z vajec začnou tvořit husté stuhy. Pak misku odstavíme, do směsi pomalu všleháme rozpuštěné máslo a šleháme dále, až do zhoustnutí. Ochutíme mátou, šťávu z citronu, černým a cayenským pepřem a mořskou solí.

3

Takto připravenou omáčku je nutno ihned spotřebovat.

Poznámka

Holandskou omáčku nikdy nesmíme nechat vychladnout, ztuhla by. Udržujeme ji v teple. Máme-li pocit, že se omáčka zažíná rozdělovat a nevydrží, dokud nepřijdou hosté, ponoříme do ní kostku ledu nebo ji šleháme v misce se studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept