Jednoduchý recept

Kuřecí marinovaný salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47730
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Kuřecí čtvrtky
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
7 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Marináda
2 ks Avokádo
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Citrony
300 g Kompot broskvový
20 g Máta
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Olej olivový extra panenský
1 ks Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 804kJ
9% Sacharidy 33 g
72% Tuky 54 g
14% Sodík 275 mg
38% Bílkoviny 21 g

Kuřecí marinovaný salát postup přípravy receptu:

1

Broskve otevřeme, vybereme ze šťávy a nakrájíme na čtvrtky. Šťávu z kompotu si ponecháme. Avokáda nakrájíme na tenké plátky.

2

Maso nakrájíme na středně velké proužky, dáme je do misky, posypeme solí, pepřem, rukou je promícháme a pomačkáme. Mouku vysypeme do jiné misky a připravené maso obalíme.

3

Ve velké pánvi rozpálíme větší množství oleje a obalené kousky opečeme dozlatova. Opečené naskládáme na měkký papír, aby odsál olej a necháme vychladnout. Potom je dáme do salátové mísy.

4

Marináda: Do šejkru dáme z pomeranče vymačkanou šťávu, přilijeme olej, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, chilli koření, 3 lžíce šťávy z broskve a nakonec med. Šejkr dobře uzavřeme a protřepeme.

5

Opatrně otevřeme šejkr a marinádou polijeme opečené maso v míse. Přidáme nakrájené broskve, avokádo, vše promícháme a salát porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme natrženými listy máty.

Poznámka

Tento salát podáváme jako předkrm. Ale je také vhodný jako slabý oběd.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept