Jednoduchý recept

Pytlácký hovězí guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47731

Ingredience

2 ks Cibule
5 ks Feferony
25 g Houby čerstvé
750 g Hovězí maso přední
1 dl Hovězí vývar základní
1 hrst Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 192kJ
9% Sacharidy 34 g
30% Tuky 23 g
14% Sodík 278 mg
79% Bílkoviny 45 g

Pytlácký hovězí guláš postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Feferonky nakrájíme na velmi malé kousky.

2

Houby omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v části vývaru. Uvařené houby z vývaru vyjmeme a necháme v sítu okapat, vývar slijeme do misky a odložíme pro další použití.

3

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme polovinu nakrájené cibule, posypané mletou paprikou. Pak přidáme rajčatový protlak a trochu vývaru. Na základ v pánvi dáme nakrájené kostky masa a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách dušení přimícháme prolisovaný česnek. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.

5

Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu posypeme moukou, chvíli smažíme, pak přilijeme vývar z hub a přidáme nakrájené feferonky. Vše důkladně promícháme, necháme 5 minut povařit a pak do pánve vrátíme maso.

6

Zbylou nakrájenou cibuli smícháme v misce s uvařenými houbami a směs dáváme na porce masa na talířích. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo houskové knedlíky, přelité šťávou z pánve.

Poznámka

Čerstvé houby můžeme nahradit houbami sušenými, které několik hodin před přípravou namočíme do vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept