Pytlácký hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pytlácký hovězí guláš
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47731 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
5 ks | Feferony |
25 g | Houby čerstvé |
750 g | Hovězí maso přední |
1 dl | Hovězí vývar základní |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 116,3mg |
Draslík | 810,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pytlácký hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Feferonky nakrájíme na velmi malé kousky. |
2 | Houby omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v části vývaru. Uvařené houby z vývaru vyjmeme a necháme v sítu okapat, vývar slijeme do misky a odložíme pro další použití. |
3 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme polovinu nakrájené cibule, posypané mletou paprikou. Pak přidáme rajčatový protlak a trochu vývaru. Na základ v pánvi dáme nakrájené kostky masa a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách dušení přimícháme prolisovaný česnek. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar. |
5 | Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu posypeme moukou, chvíli smažíme, pak přilijeme vývar z hub a přidáme nakrájené feferonky. Vše důkladně promícháme, necháme 5 minut povařit a pak do pánve vrátíme maso. |
6 | Zbylou nakrájenou cibuli smícháme v misce s uvařenými houbami a směs dáváme na porce masa na talířích. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo houskové knedlíky, přelité šťávou z pánve. |
Poznámka
Čerstvé houby můžeme nahradit houbami sušenými, které několik hodin před přípravou namočíme do vody.