Jednoduchý recept

Šumavský hovězí guláš s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47732

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Cibule
300 g Houby nakládané
750 g Hovězí maso přední
1 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Majoránka
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 410kJ
10% Sacharidy 36 g
34% Tuky 26 g
40% Sodík 802 mg
86% Bílkoviny 48 g

Šumavský hovězí guláš s houbami postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme najemno a slaninu na kostičky, nakládané houby necháme v sítu okapat a nakrájíme je na malé kousky.

2

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

3

Ve velké pánvi vyškvaříme nakrájenou slaninu, pak přisypeme nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou a necháme chvilku smažit. Do pánve přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň, směs opepříme, osolíme, přidáme česnek, majoránku a kmín. Vše promícháme a přikryté necháme dusit. Během dušení občas mícháme a v případě potřeby přilijeme vývar.

4

Když maso začne měknout, necháme šťávu téměř vyvařit, posypeme ji moukou, osmahneme a znovu zalijeme vývarem. Když je maso téměř měkké, přidáme nakládané, okapané a nakrájené houby, vše v pánvi důkladně promícháme a necháme ještě krátce povařit.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou klasické houskové nebo žemlové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept