Šumavský hovězí guláš s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šumavský hovězí guláš s houbami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
300 g | Houby nakládané |
750 g | Hovězí maso přední |
1 dl | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín mletý |
1 špetka | Majoránka |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 874,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Houby nakládané, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šumavský hovězí guláš s houbami postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme najemno a slaninu na kostičky, nakládané houby necháme v sítu okapat a nakrájíme je na malé kousky. |
2 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
3 | Ve velké pánvi vyškvaříme nakrájenou slaninu, pak přisypeme nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou a necháme chvilku smažit. Do pánve přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň, směs opepříme, osolíme, přidáme česnek, majoránku a kmín. Vše promícháme a přikryté necháme dusit. Během dušení občas mícháme a v případě potřeby přilijeme vývar. |
4 | Když maso začne měknout, necháme šťávu téměř vyvařit, posypeme ji moukou, osmahneme a znovu zalijeme vývarem. Když je maso téměř měkké, přidáme nakládané, okapané a nakrájené houby, vše v pánvi důkladně promícháme a necháme ještě krátce povařit. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou klasické houskové nebo žemlové knedlíky.