Jednoduchý recept

Pražma s hráškem a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 47734
Kategorie: Maso

Ingredience

40 g Bazalka
30 ml Olej olivový
20 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
700 g Pražma
9 g Sůl
Na hrášek
100 g Cibulka jarní
600 g Hrášek
30 ml Olej olivový
250 g Slanina vepřová
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 108kJ
5% Sacharidy 17 g
45% Tuky 33 g
52% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 34 g

Pražma s hráškem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Rybí maso vykostíme, nakrájíme na pruhy, na straně s kůží uděláme hluboké zařezy. Osolíme, opepříme, na stranu bez kůže naskládáme listy bazalky, pokapeme olejem a na fólii srolujeme do závitku.

2

Na pánvi na troše oleje restujeme slaninu nakrájenou na kostky asi 10 minut dozlatova. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce. Na výpek vložíme jarní cibulky, tymián a opékáme 10 minut, až cibulky změknou.

3

Zatím v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, zmírníme, vložíme závitky ryb i s fólií a na mírném ohni povaříme 10 minut.

4

K cibulkám na pánvi vrátíme slaninu, přidáme hrášek a 3 minuty prohříváme, osolíme, opepříme.

5

Hráškovou směs rozdělíme na talíře, rybí závitky vyjmeme z vody, necháme okapat a rozbalené, bez fólie rozložíme na hrášek, pokapeme olejem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept