Pražma s hráškem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma s hráškem a slaninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Bazalka |
30 ml | Olej olivový |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
700 g | Pražma |
9 g | Sůl |
Na hrášek | |
---|---|
100 g | Cibulka jarní |
600 g | Hrášek |
30 ml | Olej olivový |
250 g | Slanina vepřová |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 825,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Pražma, Sůl, Cibulka jarní, Hrášek, Slanina vepřová, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražma s hráškem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso vykostíme, nakrájíme na pruhy, na straně s kůží uděláme hluboké zařezy. Osolíme, opepříme, na stranu bez kůže naskládáme listy bazalky, pokapeme olejem a na fólii srolujeme do závitku. |
2 | Na pánvi na troše oleje restujeme slaninu nakrájenou na kostky asi 10 minut dozlatova. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce. Na výpek vložíme jarní cibulky, tymián a opékáme 10 minut, až cibulky změknou. |
3 | Zatím v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, zmírníme, vložíme závitky ryb i s fólií a na mírném ohni povaříme 10 minut. |
4 | K cibulkám na pánvi vrátíme slaninu, přidáme hrášek a 3 minuty prohříváme, osolíme, opepříme. |
5 | Hráškovou směs rozdělíme na talíře, rybí závitky vyjmeme z vody, necháme okapat a rozbalené, bez fólie rozložíme na hrášek, pokapeme olejem a podáváme. |