Kuřecí indické rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí indické rizoto
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47735 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 ks | Česnek |
400 g | Cizrna konzervovaná |
1 dl | Jogurt bílý |
10 g | Kmín celý |
400 g | Kuřecí prsa |
100 g | Mandle |
40 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
30 g | Pórek |
100 g | Rozinky bílé |
400 g | Rýže Arborio |
40 g | Šalotka |
50 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 53,1mg |
Draslík | 707,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 20,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cizrna konzervovaná, Jogurt bílý, Kmín celý, Mandle, Paprika mletá sladká, Pomeranče, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Rozinky bílé, Rýže Arborio mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí indické rizoto postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Do misky dáme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, mletý zázvor, vymačkanou pomerančovou šťávu, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Vše dobře promícháme a přidáme připravené maso. Misku s marinádou a masem přiklopíme a vložíme do lednice na celou noc marinovat. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, potom do pánve naskládáme marinované kousky masa a občasným mícháním restujeme 5 minut. Maso vyjmeme z pánve a necháme zatím stranou. |
3 | Do pánve přisypeme rýži, zalijeme 2 dl vody, přiklopíme a necháme rýži uvařit. |
4 | Měkkou rýži zalijeme vodou, vložíme restované maso, přidáme cizrnu, nakrájené špenátové listy, rozinky, mandle. Vše dobře promícháme a povaříme tak dlouho, aby v pánvi nezůstala žádná voda. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme jogurt, zamícháme a stáhneme pánev z ohně. |
5 | Hotové rizoto rozdělíme na talíře. Jednotlivé porce posypeme na tenké kolečka nakrájeným pórkem a ihned podáváme. |
Poznámka
Rizoto podáváme jako teplé jídlo s čerstvou zeleninou.