Jednoduchý recept

Domácí kynuté knedlíky s povidly

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 47736

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
335 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
200 g Povidla švestková
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 680kJ
36% Sacharidy 131 g
9% Tuky 7 g
4% Sodík 80 mg
33% Bílkoviny 18 g

Domácí kynuté knedlíky s povidly postup přípravy receptu:

1

Vlažné mléko, sůl, cukr, mouku, solamyl a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Pekárna těsto uhněte a nechá vykynout. Poté z těsta tvoříme placičky, které plníme povidly a tvarujeme knedlíky. Necháme je ještě 20 minut kynout.

2

Před vložením do pařáku knedlíky potřeme zespodu a po stranách olejem. V pařáku je paříme 18 minut. Ihned podáváme.

Poznámka

Knedlíky můžeme podávat posypané tvarohem a pokapané máslem s cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept