Jednoduchý recept

Pikantní houbový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47737

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
40 ml Citronová šťáva
50 g Hrozinky
5 g Koriandr čerstvý
80 ml Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
10 g Petržel kudrnka
30 ml Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
10 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
3 dl Víno bílé
600 g Žampiony čerstvé
Zelenina
250 g Chřest bílý
150 g Cibulka jarní
200 g Hrášek
200 g Květák
40 g Máta

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 221kJ
8% Sacharidy 29 g
19% Tuky 14 g
39% Sodík 771 mg
15% Bílkoviny 9 g

Pikantní houbový salát postup přípravy receptu:

1

Hrozinky sultánky zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut namáčet.

2

Na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme koriandr, sůl, pepř a opékáme ještě 2 minuty. Zalijeme vínem, vložíme pytlíček s kořením a povaříme, dokud se tekutina zpoloviny nevypaří. Přidáme rozpůlené žampiony, citronovou šťávu, zakryjeme a na mírném ohni podusíme 5 minut.

3

Sterilovaná rajčata rozmixujeme, z pánve vyjmeme žampiony a na sítu necháme vykapat, do pánve vlijeme rozmixovaná rajčata. Přidáme ještě protlak a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstraníme pytlík s kořením, vrátíme žampiony, přidáme slité hrozinky a prohřejeme. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout přes noc v lednici.

4

Před podáváním necháme půl hodiny v pokojové teplotě a zatím uvaříme zeleninu. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme hrášek, jarní cibulku, špičky chřestu a nejmenší růžičky květáku. Vše povaříme 2 minuty. Slijeme, ihned ochladíme studenou vodou a necháme okapat.

5

V míse zalijeme zeleninu vinným octem a olejem a vmícháme houbovou směs. Podáváme ozdobené nasekanou mátou.

Poznámka

HOubová směs se musí přes noc chladit v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept