Jednoduchý recept

Polévka s kuřecím masem a rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47739
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Hrášek
300 g Kuřecí prsa
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
100 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 219kJ
10% Sacharidy 38 g
123% Tuky 92 g
23% Sodík 454 mg
38% Bílkoviny 22 g

Polévka s kuřecím masem a rýží postup přípravy receptu:

1

V hrnci zahřejeme olej, přidáme oloupaný, na malé kousky nakrájený česnek a nasekanou cibuli. Přimícháme oloupaný, na kousky nakrájený celer, oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou mrkev, 4 minuty restujeme. Zalijeme vodou, přidáme nakrájená rajčata, na malé kousky nakrájené maso, nasekané zelí, přisypeme hrášek, přiklopíme a povaříme přibližně 30 minut.

2

Před dokončením vaření vsypeme rýži, podle chuti polévku osolíme, opepříme a povaříme ještě 10 minut.

3

Hotovou polévku necháme pod poklici 5 minut a potom podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme teplou s křupavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept