Jednoduchý recept

Domácí medové housky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 47740

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
2 kávová lžička Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
80 g Med včelí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 179kJ
28% Sacharidy 102 g
42% Tuky 32 g
1% Sodík 24 mg
31% Bílkoviny 17 g

Domácí medové housky postup přípravy receptu:

1

Vlažné mléko, žloutky, 120 g změklého másla, cukr, citronovou kůru, šťávu, med, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.

2

Těsto pak vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Vytvarujeme válečky, z kterých vytvoříme uzlíky a dáme je na plech. Necháme ještě 30 minut kynout.

3

Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 stupních 10 minut, poté ztáhneme teplotu na 180 stupňů a dopečeme ještě 10 minut.

4

Po upečení housky potřeme rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept