Domácí medové housky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí medové housky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 47740 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
150 g | Máslo čerstvé |
80 g | Med včelí |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 238,2mg |
Draslík | 56,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Droždí sušené, Med včelí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí medové housky postup přípravy receptu:
1 | Vlažné mléko, žloutky, 120 g změklého másla, cukr, citronovou kůru, šťávu, med, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. |
2 | Těsto pak vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Vytvarujeme válečky, z kterých vytvoříme uzlíky a dáme je na plech. Necháme ještě 30 minut kynout. |
3 | Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 stupních 10 minut, poté ztáhneme teplotu na 180 stupňů a dopečeme ještě 10 minut. |
4 | Po upečení housky potřeme rozpuštěným máslem a necháme vychladnout. |