Australské kari kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Australské kari kuře
Australské kari kuře
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47742 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Banány |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
100 g | Kdoule |
500 g | Kuřecí stehna |
3 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
300 g | Omáčka sladkokyselá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 104,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 10,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Chilli koření mleté, Cibule, Kuřecí stehna, Med včelí, Olej slunečnicový, Omáčka sladkokyselá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kdoule, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Australské kari kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna vykostíme, umyjeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm nakrájené maso. Maso vyndáme, necháme zatím stranou. Do hrnce vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a vlijeme kari omáčku Madras a zahřejeme. Do omáčky vrátíme maso, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a povaříme 20 minut. |
2 | K masu přisypeme rozinky, na tenké plátky nakrájené kdoule (Venušina jablka), vmícháme med a oloupané na kolečka nakrájené banány. Opět přiklopíme poklici a dusíme přibližně 20 minut. Před dokončením dušení jídlo podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením. |
3 | Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme pod poklicí 5 minut a potom rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže.