Recept

Domácí štrůdl s ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 47743
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

60 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Droždí sušené
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
300 ml Mléko polotučné
630 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 hrst Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Skořice mletá
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vejce slepičí
60 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 871 kcal
Kilojoule 3 643kJ
34% Sacharidy 123 g
46% Tuky 34 g
5% Sodík 107 mg
33% Bílkoviny 19 g

Domácí štrůdl s ořechy postup přípravy receptu:

1

250 ml vlažného mléka, vodu, vejce, sůl, 60 g cukru, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Náplň si připravíme smícháním mletých ořechů, smetany, medu, skořice a 75 g moučkového cukru. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme, rozdělíme na dvě půlky a rozválíme do tvaru obdélníku. Potřeme je rozpuštěným máslem ale musíme se vyhnout okrajům, poté potřeme náplní a svineme do závinu. Dáme je na plech a necháme na teplém místě 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 35 minut. Po upečení potřeme polevou, kterou si připravíme smícháním 75 g moučkového cukru s 2 lžícemi mléka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept