Domácí štrůdl s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí štrůdl s ořechy
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 47743 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Droždí sušené |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
300 ml | Mléko polotučné |
630 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 143,5mg |
Draslík | 80,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 95,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí sušené, Med včelí, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí štrůdl s ořechy postup přípravy receptu:
1 | 250 ml vlažného mléka, vodu, vejce, sůl, 60 g cukru, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Náplň si připravíme smícháním mletých ořechů, smetany, medu, skořice a 75 g moučkového cukru. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme, rozdělíme na dvě půlky a rozválíme do tvaru obdélníku. Potřeme je rozpuštěným máslem ale musíme se vyhnout okrajům, poté potřeme náplní a svineme do závinu. Dáme je na plech a necháme na teplém místě 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 35 minut. Po upečení potřeme polevou, kterou si připravíme smícháním 75 g moučkového cukru s 2 lžícemi mléka. |