Jednoduchý recept

Guláš z hovězího a vepřového masa se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47745
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
2 ks Cibule
250 g Hovězí maso zadní
1 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín drcený
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Vepřová plec
2,5 dl Zakysaná smetana
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 898kJ
10% Sacharidy 34 g
61% Tuky 45 g
28% Sodík 563 mg
64% Bílkoviny 36 g

Guláš z hovězího a vepřového masa se zelím postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí slijeme, necháme v sítu okapat a překrájíme na menší kousky. Hovězí i vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme.

2

Ve velké pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, pak přisypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme mletou papriku, chvíli smažíme, pak do pánve vložíme hovězí maso a prudce je opečeme za stálého míchání po všech stranách. Když pustí šťávu, zmírníme oheň, přisypeme kmín, přilijeme část vývaru a přikryté pokličkou dusíme.

3

Přibližně po 15 minutách přidáme do pánve vepřové maso a nakrájené zelí a pokračujeme v dušení. Za 10 minut směs v pánvi zaprášíme moukou a necháme chvíli smažit, pak za stálého míchání vlijeme zakysanou smetanu.

4

Guláš dochutíme pepřem a solí a ještě chvíli povaříme.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept