Domácí chléb z kondenzovaného mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí chléb z kondenzovaného mléka
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 47747 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
37 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
1 kávová lžička | Kardamom |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 ml | Mléko zahuštěné neslazené Tatra |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 41,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Kardamom, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné neslazené Tatra, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí chléb z kondenzovaného mléka postup přípravy receptu:
1 | Mléko, vodu, rozšlehané vejce, změklé máslo, cukr, sůl, mletý kardamom, mouku a droždí vložíme do domácí pekárny a spustíme program ZÁKLADNÍ. Pekárna těsto uhněte, nechá vykynout a následně upeče. |
2 | Upečený chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |