Jednoduchý recept

Marocká křidélka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47749

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
4 dl Džus meruňkový
1 kávová lžička Kurkuma
1 kg Kuřecí křídla
1 polévková lžíce Med včelí
100 g Meruňky kompot
2 polévková lžíce Ocet Sherry
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
20 g Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý
2 stroužek Česnek
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 109kJ
9% Sacharidy 33 g
38% Tuky 28 g
13% Sodík 260 mg
57% Bílkoviny 32 g

Marocká křidélka postup přípravy receptu:

1

Křidélka očistíme, omyjeme a osolíme. V pánvi rozpálíme olej, na něm po obou stranách restujeme připravená křidélka. Poté je odložíme stranou do dalšího použití.

2

Do pánve přidáme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na malé kostičky rozkrájený zázvor, suroviny restujeme 2 minuty, zalijeme 2 dl vody, vložíme křidélka, přiklopíme poklicí a vaříme 20 - 25 minut. Přilijeme ocet, meruňkový džus, vypeckované nakrájené sušené švestky, na malé kousky pokrájené sušené meruňky. Vsypeme skořici, přimícháme med, mletou kurkumu a v dušení na mírném ohni pod poklici pokračujeme dalších 25 minut. Ke konci dušení podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, zamícháme a stáhneme z ohně.

3

Hotové jídlo rozporcujeme na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou nati a jídlo podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jídlo podáváme jako hlavní, vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept