Zeleninová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4775 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Okurka salátová |
50 g | Paprika červená |
50 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tabasco |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 306,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, papriky a salátovou okurku nakrájíme rovněž na kostičky, cibuli nasekáme. |
2 | Zeleninu rozmixujeme s cibulí a česnekem. Přidáme zeleninový vývar, ochutíme solí, pepřem a tabascem. Omáčku vychladíme. |
3 | Je vhodná k rybám, zejména k praženým sardinkám. |