Jednoduchý recept

Guláš z vepřového masa se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47750

Ingredience

1 ks Cibule
1,5 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín drcený
1 hrst Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
750 g Vepřová plec
500 g Zelí kysané
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 747 kcal
Kilojoule 3 125kJ
11% Sacharidy 40 g
64% Tuky 48 g
15% Sodík 296 mg
69% Bílkoviny 39 g

Guláš z vepřového masa se zelím postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Sterilované zelí slijeme, necháme v sítu okapat a překrájíme na menší kousky. Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku a chvíli smažíme. Potom přidáme nakrájené vepřové maso a při stálém míchání je po všech stranách opečeme. Zmírníme oheň a opékáme, dokud maso nepustí šťávu. Pak přilijeme část vývaru a rajčatový protlak, přisypeme kmín a přimícháme prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme a přikryté pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přiléváme vývar. Po 15 minutách přidáme nakrájené zelí a pokračujeme v dušení.

3

Z mouky a 2 lžic oleje připravíme na malé pánvičce světlou jíšku. Když je maso téměř měkké, jíškou guláš zahustíme, nakonec ještě zjemníme přimícháním smetany.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept